Tegin pulmadeks õlut. Või no tegelikult tegi Hanno seda vist isegi veidi rohkem, kui mina. Ja tegime Kaido katlaga... Nii et kellele päris tegemise au kuulub jäägu lugeja otsustada.
Retspt ise Grainfather saidil ja mõningane statistika kõrval. Selle sarnase asjade vahekorraga keetsin ka oma viimase - ca 3a tagasi "ise" tehtud õlle. See on minu mugandus ja arusaam ühest mu läbi aegade lemmik õllest The Long Thaw.
Peamine päevakava:
12.07 keetsime päeva peale kaks Grainfatheri täit õlut vastavalt retseptile. Siin sain mina peamise osa ajast olla tegus, sest Hannol oli tööpäev. Alustasime veidi enne keskpäeva ja viimase katlapesu tegin vist peale kümmet õhtul. Virre lõpetas kahes fermzillas. Huvitav fakt - esimene keet tuli täiesti hägune ja teine tuli suhteliselt selge. Enda meelest tegin kõike võimalikult täpselt sama moodi.
20.07 - Võtsime (H võttis) esimese proovi 🙂 1.016 näitas. Mulle natuke veel tuli tünni pinnale, õhulukud väga ei liigu.
Hanno hinnang: Täitsa mõnus rüübe, aga eks ta oleks kena kui natuke aroomi ka oleks 🙂 Nisuõlle laadne, tummise kehaga ma ütleks. Umbes nagu Weihenstephaner aga gramm rohkem mõruhumalat ja vähem troopikat. Võiks natuke klaarim olla, kerge pärmimekk, aga eks klaasi kaupa välja laskmine ka natuke lisab seda. Ma usun see vaatides cold crash ja ümber villimine on hea plaan.
30.07 Panime õlled vaatidesse. Poolteist bar CO2 rõhku peale ja 6C kraadi juurde karboniseeruma.
06.08 Õllel tundub veidi vähe gaasi. Keerame rõhu kolme peale ja laadime autosse loksuma.
08.08 Pidupäev. Õlu saab kõvasti head tagasisidet, aga ka paar muud tähelepanekut. Järelmaitse lõpus (nagu täitsa täitsa täitsa) viimase asjana viskab veidi mingit teistsugust mõrkjat maitset, mis pole nagu päris humala oma. Ja et veidi lahjem oleks võinud olla (mu iidolõlu oli tegelikult veel kangem, nii et seda ma väga tõsiselt ei võta; aga eks pika õhtu peale võib-olla võiks lahjem versioon olla tõesti). Proovisime vaid ühe vaadi - meil oli vaid üks kraan kaasas ja esimene tühjaks ei saanudki. Seega ei tea kas mõlemal, või mitte; aga selgusetuks see jäigi.
Kirjutan seda Septembri lõpus. Kuna peale pulma pole alkoholi tarbinud, on see teine vaat endiselt avamata. Eks humal veidi kaob, aga samamoodi ka maitseelamus esimesest ning võrreldavuse moment väga suur polegi. Ju ma kirjutan siia samma alla, mis siis sai...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar