esmaspäev, 24. november 2014

Jõudlud on käes. Vähemalt A Le Coq'il.


Seeria: Mulle tegelikutl ei maitse tumedad õlled v1


Kui olen saanud supermarketis kõik asjad korvi ja nimekirjast maha kriipsutada, olen tavaliselt jõudnud õlleleti ette. Kiikan siis silmanurgast ikka kogu riiuli üle, et kas on midagi uut ja huvitavat. Peaaegu alati on täpselt sama valik, mis eelmised kuus kuud.

Kõrvaljutuna veel seda, et võtsin hiljaaegu vastu pühaliku tõotuse, et poest Originaali ja Premiumit (tegelikult kõike, mis sarnane) enam ei osta. Tuleb oma 2013 tehtud õlled ära juua, enne kui need pahaks lähevad.


Äkitselt, nii novembrikuu alguse poole, aga olid jõulud kätte jõudnud. Tavaliste lahjade laagrite asemel vaatasid sooduspakkumiste sektsioonis vastu tumedad pühadeõlled. Ma tean, et mulle nad väga ei istu, aga millegipärast lahkusin poest kolm või neli erinevat korvis. Eks siit ka nüüd kiire arvamus.

Sildilt: "Jõuluporter toob oma suursuguselt sügavmusta värvi ja tihke, pidulikult piimvalge vahumütsiga pühadelauale just seda õiget jõuluhõngu. Selle tasakaalukalt mõrkja ja karamellise kvaliteetõlle iga sõõm on aga päris kindlasti kingituse eest.".

  • Sügavmust värv - lind kirjas, olemas.
  • Piimvalge ja tihke vahumüts - Tartu vendadel on väga pruun piim ikka. Ja tihke see nüüd ka pole. Härrad pole vist tõsisemat vahtu näinud varem
  • Minu jaoks on jõuluhõng pigem küünlalõhn ja liha ja kapsas ja pasteet jms hea. 
  • Tasakaalukalt mõrkjas - loeme: kasutame minimaalselt humalaid. Lind kirjas.
  • Kas sõõmud on kingitus ja kui on, siis kellele? Olvile kindlasti. Ka usun, et mõni mu tuttavatest naudiks seda kindlasti enam. Mulle mitte, klaasi otsa ei saanud.


2 kommentaari:

  1. Oh teid küll, õllep...
    Ma ise mingil suvelaadal võtsin ka ühe ühe haibitud hipsteriõlle millel "6 korda rohkem humalat sees"... ja no läks pigem vägistades alla :(
    Kui jahutavast õllelonksust teha räme kurguraspel sellepärast, et midagi veel vedelikus lahustusvõimeline on?!

    Kohe järgi Karksi tavaline stabiliseeris olemise aga no kurat te raikate seda toorainet ilma asjata :)

    VastaKustuta
  2. Tänan arvamuse eest. Mõnel õllel sobib omada mõrudust 50-60 IBU ringis. Mõnel sobib tõenäoliselt ka 5 ringis. Mulle meeldib seal vahel. Ja tavaliselt kõrvetamata linnasest õlu.

    Ilmselgelt on 1000 lihtsalt poosetamiseks ja võibolla sattus Jaanile just midagi sellist. Karksi veel on minu arvates imelik maitse ja ma minu eelistuste alla selle tehase õlu ka ei lähe.

    VastaKustuta