pühapäev, 8. november 2015

Ülo ja Tanker

Eesti kodupruulijad käisid ükspäev Tankeri pruulikojas ja keetsid ca 1000L õlut. See jagati sõbralikult ära ja kõik soovijad (tegelikult siiski 15 esimest) said oma mahutitega selle Tankerist kodusesse pruulikojatta viia.

Kohe kui ma selle virde tänu Alole kätte sain, tundsin temas ära Ülo. Varasemalt olin oma koduste pruulide juures kasutanud lühikesi tütarlaste nimesid, et õlled jääks meelde ja oleks samal ajal lihtne käsitsi sildile seda kirjutada. Aga seekord polnud päris ise tehtud ja võibolla ka just tänu sellele, et Alo aitas selle Tankerist ära tuua - sai uue sõbra nimeks Ülo.

Sildi pilt oli pärit tegelikult deviantart'ist aga Mihkel veidi aitas tuunida. Ja nii saigi mu esimene kodupruul päris oma sildi. Mul on hea meel selle sildi üle :)

reede, 12. juuni 2015

ZT BrewOff - Suur Sula in the making

Well, we had an idea with Tom, that we should hold a brewing workshop in ZT. So we did...

There was an official announce around four weeks before our annual conference GeekOUT.

We lined up two teams - Tallinn office vs Tartu office. I was supposed to lead the Tallinn team and Tom was supposed to lead the Tartu team.

As I have had a longer pause in brewing due to unfortunate private issue, I was really eager for this event...

The announce video:


neljapäev, 4. detsember 2014

Pühad on käes ka Sakus

Seeria: Mulle tegelikult ei maitse tumedad õlled. Osa 2.


Kirjutasin ükspäev, et poes käies olid pühad õlleleti juurde jõudnud ja eneselegi arusaamatul põhjusel ostsin mitu tumedat õlut. Võib-olla soovisin alateadlikult samuti pühad koju ära tuua. Mõjus igatahes. Pärast on saanud nii (veri)vorsti kui (prae?)kapsast. Ka piparkooke on hakanud pere naispoole esindajad tihti tegema.

Õllest ka mõni sõna. "Klassikaline Balti Porter, mis on pruulitud piiratud koguses unikaalse retsepti alusel spetsiaalselt 2014 aastalõpu pühadeks. Tavapärasest rohkem karamell. ja kohvilinnaseid annavad õllele rikkalikuma ja röstisema maitse". Klassikaline, olemas. Piiratud koguses unikaalset retsepti ei oska hinnata. Äkki tõesti on. Kohvi ja karamelli tuleb järelmaitses väga tugevalt esile küll. Mingi muu kõrvetatud asi veel, aga ei oska päris täpselt välja mõelda mis. See on see rikkalik äkki?