laupäev, 13. november 2010

Martin: Varustus

Teen pisikese galerii varustusest, mis siiani kogunenud on.

Keerasin omale vasktorust jahuti. Kohe esimesel korral, kui kasutasin, tundsin headmeelt sellest investeeringust.Kasutasin 8mm paksust toru.Väga täpselt aega ei võtnud, aga umbkaudu 20 minutit läks, et 30 liitrit virret 100 kraadi C pealt 21 peale jahutada. Samuti on selliseid kenasid emailpangesid kasutusel mitu. Ülemise triibu peal on täpselt 10L.

Pisike, väikse skaalaga (0C kuni 30C) aeglane termomeeter, koos "vutlariga". Hea ajutiselt jätta mõne anuma sisse või vutlaris mõnda ruumi.

Mensuur ja erikaaluõõtja. Teiste nimedega ka areomeeter, hüdromeeter ja densimeeter. Näitavad kõik põhimõtteliselt sama asja. Erinevate skaalade teisendamise infot leiab siit.

Villimise voolik Ei ole eriti hea. Sellist ei soovita muretseda. Teine voolik on kõvasti parem. Ainuke asi, mis selle vooliku juures toredat, on see, et võib plastist osa asetada mõnuga settinud virde põhja ja ta päris põhja pealt ei ime.

Pisike ja kiirem termomeeter. Selver müüs. Skaala on -50C kuni +150C. Ekraani osa ei tohi liiga kuuma /külma saada. Muidu ei ole väidetavalt adekvaatne. Aga vars on päris lühike. Antud riistaga ei saa eriti hästi seetõttu virde temperatuuri mõõta. Pea osa satub auru sisse ja liigse kuumuse kätte?! Klassikaline Koduekstra 65.- kroonine kahe skaalaga toa/õue termomeeter on madalamatel temperatuuridel piisavalt hea. Õue mineva juhtme otsa saab virdesse torgata ning ekraan on kuumusest ja aurust kaugel. Minu kodus olev isend üle 78 ei suuda näidata (taas veateate koht).

Mõned kääritus-laagerdusnõud koos mulistajatega. Pudeleid ja ämbreid on päris mitu kokku. Proovin ükshetk nendest kõikides korraga ka pilti teha. Ei tea ainult, kas või kunas need samasse ruumi satuvad.


















Äi omab vanakooli puust nõusid, millega saab teha seda kõige traditsioonilisemat Saaremaale omast pruulimist. Parempoolsest nõust ei ole kahjuks täissuuruses pilti:(

Voolik 2. Kogupikkus ca 2,3m. Saab villida hea tahtmise korral ühest toast teise. Kannatab kuuma ja külma. Ühildub eelmise voolikuga ning kääritusämbrite kraanidega. On heameel tema üle:)








Tänu headele inimestele on kogunenud ka ca 80 keraamilise korgiga taassuletavat pudelit. Pilti pole ma neist taibanud teha. Sildid on maha pestud ja midagi erilist neis ei ole. Kui jõuluks õlu valmis, siis proovin meeles pidada, et tuleb ka nendest pilti teha. Kõikidele sõpradele ja tuttavatele, kes seda postitust siianiaani on suutnud lugeda: palun koguge sellised pudelid kokku ja tooge mulle. Olen nõus kinnimaksma selle 1 krooni, mida pakub Pandipakend selle pudeli eest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar